zaterdag 30 mei 2009

De Liereman

Vast volgen 15/15
Plaatske 11/15
BBI ZV H
2 min 10/10
Onderbreking 15/20
BBI 2m ZV V
Houdingen 10/10
Apport 14/15
BBI
Eerst keer met zit en vastgehouden.
Los volgen 2/15
BBIII AW-2 2mI 1/2MIIIII
Het was zijn dagje niet met los volgen :p

77/100

vrijdag 29 mei 2009

We hebben gras

We hadden voordien geen gras meer in de tuin, enkel zand en keien. Vanaf nu hebben de honden weer terug een stukje gras, Lotje is er zeer tevreden mee.










Rusten na het spelen.

zondag 24 mei 2009

Hondenclickse

Vast volgen 15/15
Los volgen 10/15
Kai bleef voortdurend achter.
Plaatske 12/15
2 min liggen 6/10
Kai heeft 2m naar achteren gekropen. Ik hoorde de keurmeesters nog zeggen dat ze dat nog nooit gezien hadden, een hond die naar achteren kruipt, in plaats van naar voren, tja daar moet je een leeuwhondje voor zijn natuurlijk.
Apport 0/15
Totaal geen interesse, neus in de grond.
Onderbreking 12/20
Houdingen 2/10
Alleen de beginhouding en verder enkel snuffelen, totaal geen reactie weer niet. Kai was ook al direct onder de indruk omdat de houdingen tussen 2 keurders in was, die op een stoel zaten.

57/100

donderdag 21 mei 2009

HV Baarle

Vandaag in Baarle een wedstrijd.
Een tekeningetje van de oefeningen (volgoefeningen kunnen iets anders geweest zijn):


Kai heeft vandaag super gewerkt op een moeilijk terrein voor Kai (uitlaatplaats voor honden uit de buurt en tussen de bomen).

Plaatske 9/15 (orange weg)
Plaatske was heel moeilijk voor Kai, in het bos tussen de bladeren, waar enkele spelers voordien hun honden hadden uitgelaten (tja zij wisten ook niet dat daar de wedstrijd ging zijn). En dan moesten ze nog voorbij een tafel lopen met de keurmeesters aan (bij zitvoor wilde hij een goedendag gaan zeggen, bijbevel nodig gehad). Volgoefening naar de plaats was rond een hek, aan dat hek had ik dus weer met Kai gestaan vantevoren en Kai heeft daar gerold. Bij het plaats zenden, ging Kai aan het hek liggen, dat was dan 3m en dat was voor mij voldoende. Ik weet dat Kai nog niet zover is om zijn plaats tussen de bladeren en urinegeurtjes (was juist die plek waar de speler naast mij zijn hond uitgelaten had voor de wedstrijd begon) te kunnen zoeken, dus liep hij naar de eerste beste plek waar wel zijn geur hong. Hier had ik dan ook nog een bijbevel omdat ik foei zei toen hij plaste en een 1M, ik had Kai niet op een goede plaats gelegd in het begin.

Vaste Vol 14/15
AW van het baasje.
Losse Volg 15/15
(zwarte weg op tekeningetje)
Vaste volg en losse volg ben ik heel tevreden van Kai want er was iets bij wat vroeger absoluut nooit gedaan zou hebben. Je moest hond aan de voet en dan naar rechts draaien, aan de boom afslaan en dan over een ijzeren luik van een kelder of zoiets, als je erover ging maakte dat heel veel lawaai. Kai is dus mooi blijven volgen, zou hij enkele maanden geleden niet gedaan hebben. Dan rond een hek. En daarna een sla-om tussen bomen. Losse volg was het omgekeerde van de vaste en ook los ging hij mooi mee over dat luik.

Onderbreking 15/20
Kai lag met zijn achterwerk nog binnen, maar dat was niet voldoende dus 1m te ver. Bij het oproepen in zitvoor stond 1 van zijn kameraadjes vlakbij en wilde hij weer een goedendag gaan zeggen, dus een lokt en geen zitvoor. Ook geen voet sinds ik zelf de weg versperde voor Kai, ik stond vlak naast de kegel waar hij aan de voet moest en hij kon er dus niet meer naast. Weer foutje van het baasje.

2min 10/10
De hond naast hem ging lopen en daagde zijn baasje uit, even dacht ik dat hij mee ging lopen, maar hij bleef mooi liggen.

Houdingen 9/10
Hond naast boom en dan aan tafel gaan zitten bij de keurmeesters. Bijbevel nodig om van lig naar zit te gaan, het word een gewoonte, maar dat is niet erg, zolang het dat maar is.

Apport 13/15
Apport was op een ander terrein er naast. Apport was gewoon rechtdoor zonder hekken. Zitvoor wilde hij precies wel doen, maar heb hem niet de kans gegeven omdat hij dan de apport nog dikwijls laat vallen, heb hem dus maar snel aangepakt. Dan ook nog een bijbevel want Kai week ietsje uit naar de draad, geef dan liever een bijbevel dan dat hij de appoprt niet komt brengen, al was het misschien niet nodig geweest. Eigenlijk weer foutje.

Totaal 82/100
Nu zelf ook nog wat minder fouten maken :-p

zaterdag 16 mei 2009

Pallieter - Emblem

Vast Volgen 13/15
Beginstukje was wat moeilijk vond ik, van kegel beginnen dan geleider over cavaletti en hond niet, rond kegel draaien en weer terug naar de cavaletti en weer het hetzelfde, dan weer rond kegel draaien en nog eens terug naar die cavaletti dit keer samen met hond erover, dan nog eens een achtje rond kegels en sla-om rond bandjes, dan rond een bandje met smalle doorgang aan de trap en dan voet. Kai had 2 halve meters, aan die trap (wilde de trap op) en dan in het achtje was hij wat verward doordat ik hem 2 keer had weggeduwd met mijn been bij de cavalettis zodat hij er niet mee over ging en volgde dus een stukje minder goed.
Los volgen 13/15
Heel makkelijk, een half meterke en een wacht van het baasje ergens.
2 min 10/10
Onderbreking 19/20
Alleen de voet kwijt. Heel goed gedaan van Kai, mooie snelheid dit keer.
Houdingen 9/10
Bij beginhouding liggen ging Kai even terug zitten, dus bijbevel gegeven.
Apport 13/15
Zitvoor doet hij nog niet dus dat zijn we altijd kwijt en dan laat baasje nog eens de apport uit de handen vallen, dus een laat vallen van het baasje en dit keer niet van Kai.
Plaatske 0/15
1 week een perfect plaatske de andere week het tegenovergestelde.
Ik roep Kai in zitvoor en hij draait ineens rechts af, bijbevel en dan gaat hij in zitvoor, maar toen wist ik al dat het niks ging worden. Ik zend hem terug naar de plaats en hij gaat weer naar rechts, blijft daar snuffelen. Ik geef een paar bijbevelen en hij gaat uiteindelijk op weg naar de plaats maar hij weet het niet meer en gaat dan maar aan het kegeltje van de 4m liggen (er stonden op elke meter een kegelachtig iets).

Totaal 77/100

zondag 10 mei 2009

Kemposch - Rijkevorsel

2 min liggen 10/10
Houdingen 8/10
Beginhouding liggen, dan zit (2 bijbevelen nodig), dan staan.
Los volgen 12/15
Was weer niet heel goed, Kai had last van de warmte. En baasje ook denk ik want nog eens een keer een AW-1. Dan ook nog een bijbevel gegeven en een kan dichter op mijn papier. Kai was dus de hele tijd ver achter.
Onderbreking 7/20
Hier geen last van de warmte, integendeel. Het was een lange onderbreking en dus kon Kai weer niet wachten, hij ging staan en ging 1m naar voren. Bleef daar dan gelukkig staan, ik roep hem en daar was ineens zijn pit die hij miste in de losse volg. Het was weer een raket. Ik zeg af, maar hij loopt nog wat door, nog eens af en dan blijft hij staan. Uiteindelijk 7m te ver. Dan zitvoor was goed, voet niet.
Plaats zenden 15/15
Een hele lange plaats prima gedaan van Kai.
Apport 0/15
Beginpunt was de plaats. Kai vertrekt maar stopt ineens aan een bus en blijft daar de grond doorsnuffelen, bijbevelen halen niks uit, dan ga ik naar hem toe en gaat hij toch zijn apport halen. Kai zou niet de enige zijn die op deze plaats blijft hangen, zowel bij plaatske als de apport. Het rook daar heel interessant.
Vaste volg 14/15
Moeilijk begin. Lang stuk achterwaarts gaan en je moest op een dunne strook beton blijven. Bij het draaien om voorwaarst te gaan heb ik het gras aangeraakt en kreeg zoals vele anderen voor mij en na mij een aw-1.

Totaal 66/100

zaterdag 2 mei 2009

DDV - Herentals

Vaste volg 15/15
Los Volgen 12/15
12 is eigenlijk nog veel te veel, Kai was er niet echt bij. Het ging al mis in het begin, hij lette niet op en zag niet dat ik draaide ik dus maar een bijbevel gegeven. Tussendoor heb ik echt heel traag gegaan omdat hij achter bleef. Moesten dan ook nog eens lopen en mijn lopen was meer snelwandelen.
Plaatske 10/15
Oproepen: 1/2m, BB, V2
Terug: 1M
De weg ernaar toe deed Kai hetzelfde als bij de losse volg, weer niet aan het opletten dus een halve meter. En dan ook 2 gemiste voeten.
10min 10/10
Ik vreesde er wel voor dat hij het ging aftrappen, want hij zag in de verte een hond lopen warmee ze aan het oefenen waren, het was echt nipt hoor ;-)
Onderbreking 12/20
1M te vroeg (foutje van baasje)
5M te ver gaan liggen
BBA
Hij was weer veel te snel, beetje hyperactief weer.
Houdingen 6/10
Beginhouding liggen ging goed, dan was het zitten, maar hij zat weer met zijn neus in het gras. Eerste bijbevel niks reactie. Nog maar een bijbevel en Kai was zo ver met zijn gedachten dat hij dacht dat hij een zitvoor moest doen. Hij vliegt vooruit en stopt dan ineens op 2M, wist hij ineens weer waar we mee bezig waren. Maar welke houding moest hij nu weer doen, dus bleef hij even staan. De keurmeesters zeggen we zullen even wachten en ja hoor hij weet het weer en gaat zitten. Dan staan geen probleem.
Apport 13/15
Laat vallen en geen zitvoor (maar dat laatste doet hij nog niet op wedstrijd)

Totaal 78/100