donderdag 23 oktober 2008

Wandeling Militair domein FRAC Turnhout

Het vroegere militair domein was jaren geleden onze vaste wandelplek. Het lag er toen verlaten bij en was zeer geliefd bij hondeneigenaars. Jarenlang heeft het er verlaten bijgelegen, de natuur bloeide open en het was de woonplek voor vele diersoorten die je nauwlijks nog ziet. Tot een jaar geleden de stad ineens er begon te verbouwen, een groot deel is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een parkeerplaats. De zogenaamde heuvel waar we altijd over wandelden is ook mee verdwenen. Er is nu een pad aangelegd om te wandelen, waar je niet van mag afwijken. Het pad gaat door wat bos rondom het vroegere voetbalveld. Er is heel veel veranderd. Nog wel leuk om eens te wandelen, maar zeer spijtig dat meer dan de helft weg is. Voor Lotje een terugkeer naar haar vroegere wandelplek, voor Kai de ontdekking van nieuw terrein.
Een wandelpad volgen is niet altijd even leuk toch zeker niet als je gewoon bent van je eigen wandelroute volgen, dus zijn we voor een deel over het voetbalveld gewandeld zoals vroeger voor een vleugje nostalgie, waar we de algekende modderplassen tegenkwamen. Kai vond dit zeer leuk om in de spelen:

zondag 19 oktober 2008

Speelhuisje

Lotje was vandaag in een zotte bui toen ik het speelhuisje nog eens bovenhaalde.





zaterdag 18 oktober 2008

De herfst is in het land

Lotje aan de Turnhoutse vaart omringd door de herfst.



Teruggroeiende haartjes:



Avontuurlijk Lotje gaat de eenden achterna:







Lotje en blijven zitten voor de foto dat gaat niet samen:

zaterdag 11 oktober 2008

Teken

Vandaag weer eens gaan wandelen in domein de Hoge Mouw. Lotje en Kai samen meegenomen en een stukje boswandeling gedaan. De losloopweide dit keer overgeslagen, het was er wat druk en sinds Lotje niet zo sociaal dus niet zo'n goed idee om er met haar naartoe te gaan. De hondjes hebben zich weer uitgeleefd. Maar bij thuiskomst bleek dat ze ergens in een tekennest gezeten hadden. Ik heb van Kai er 5 afgehaald, Lotje had er meer dan 15 en dan ook nog van die vervelende kleine nimfen. Ik heb Lotje dan maar bad ingedaan, nadien nog eens goed nagekeken, doorgekamd en extra tekenspray erop. Ik weet zeker dat ze er nog niet allemaal af zijn, het zal afwachten zijn de komende dagen of ik er nog vind. Bij Kai viel het nog mee, maar het is moeilijk te zien met zijn vacht. Ik geef ze wel pipetjes voor teken en vlooien, maar die waren uitgewerkt en ik dacht zal voor 1 keer geen kwaad kunnen, dus wel dan spijtig genoeg. Tja niets aan te doen, dat hoort erbij bij wandelingen.
En dan nu nog eens wat foto's van vandaag:
Vliegende Kai

Lotje mooi staan

Spoortje volgen

Geurtje oppikken

Fit Lotje

Op weg naar huis, daag bos tot de volgende keer:

Moe Lotje

Nieuw doosje

Lotje: hé heb je mijn nieuw doosje al gezien?

Vandaag kwam baasje thuis met dit doosje vol eten, dat eten intereseert mij niet, het is de doos dat ik moet hebben. Maakt niet uit hoe ze staat ik plant mij er wel in. Dank u baasje :)

zaterdag 4 oktober 2008

NHV Westerlo

Vandaag dus wedstrijdje gedaan in Westerlo.

Vast volgen 13/15 R 1/2
Los volgen 12/15 1/2 aw-1 aw-1
Plaatske 7/15 (BBI zv v) (BB1 3M)
2min 10/10
Onderbreking 0/20 L2 BBA 9M Stop zv v
Houdingen 7/10 BB2 1M
Apport 12/15 vertrek zv
61/100

Niet veel, maar ik ben content. :)
Vast volgen was ik wat in de war en duw Kai per ongeluk van mij weg dus 1/2 en een trek aan de leiband. Bij los volgen verkeerd vertrokken, moest in looppas vertrekken en ik merkte mijn fout te laat op. Dan ook nog eens de voet voor de kegel in plaats van ernaast. Losse volg was ook met een hindernis en daar is die halve meter van, Kai sprong te ver over de hindernis. Bij de vaste was er ook een hindernis en Kai heeft met beide hindernissen geen probleem gehad. Dus zijn angst voor toestellen is ook de goede weg aan het opgaan.
Het plaatske, hij vertrok naar zijn plaats, maar was ineens de kluts kwijt en wilde terug naar mij komen, ik roep liggen en hij gaat gelukkig op die plek liggen, dus toch nog 7 over. Dat is al beter dan de 0 vorige keer ;-)
De onderbreking dan. Weer veel te veel gesnuffeld en weer veel te snel af komen lopen.
Houdingen moesten we de hond onderaan de trap achterlaten in lig en dan op de ijzeren trap gaan staan, Kai werd bang van het gekraak van de trap en sprong weg en dan zette ik een stapje verder op de trap en weer hetzelfde. Eens ik boven stond heeft hij de staan en zit goed gedaan.
Bij de apport vertrekt hij normaal nooit meer op voorhand, maarja vandaag dus wel. Eens een keer niet laten vallen dus dat was wel goed dan.

Dus al bij al ben ik heel tevreden, zijn volgoefeningen beginnen heel goed te gaan, zijn plaatske begint ook al beter te lukken, nu de onderbreking nog . Als hij dan ook nog wat minder bang wordt en terug vertrouwen krijgt in instructeurs/keurders. En natuurlijk ik zelf ook nog wat minder fouten maken ;-)

vrijdag 3 oktober 2008

Plaatske oefenen

Morgen hebben we weer een wedstrijd gehoorzaamheid met Kai. De laatste groepstraining woensdag was Kai weer wat bang van de instructeur en is er van het plaatske niet zoveel van terecht gekomen. Dus vandaag nog eens naar de terreinen van de hondenschool getrokken om speels het plaatske te doen. Mijn moeder mee op het terrein en doen zoals de instructeurs/keurders :p Gelukkig reageert Kai op zo'n moment dan hetzelfde op mijn moeder als op eender welke instructeur/keurder, dus een beetje bang en kunnen we ook op ons eentje hierop oefenen en hem wat meer vertrouwen geven.
Met het plaatske vandaag een stapje terug gezet en terug snoepjes bij de leiband gelegd. De eerste poging verliep wat moeizaam, hij durfde niet goed voorbij mijn moeder. Bij de 2de poging bleek het snoepje toch te verleidelijk en is hij mooi naar zijn plaats gegaan, supergoed beloont. Ineens ook nog eens de onderbreking gedaan, mijn moeder weer in de rol van instructeur/keurder aan de zijkant. Kai komt op mooi tempo afgelopen, maar wijkt weer terug wat uit van mijn moeder weg. Maar toch op tijd gaan liggen, zijn speeltje boven gehaald en heel veel gespeeld. Ook hier heeft Kai nog wat problemen mee, niet zozeer de angst maar hij is soms nog wat snel om op tijd te kunnen onderbreken.
Dus morgen op naar zijn 4de wedstrijd, ik verwacht er niet veel van, vooral het plaatske en de onderbreking zal zoals gewoonlijk een 0 zijn. Maar ik doe vooral nu mee om hem te laten wennen aan vreemde terreinen. En Kai doet, ondanks zijn kleine angstjes, dit wel heel graag. Een omgeving met veel mensjes die hij om aandacht kan vragen en veel honden om mee spelen.

donderdag 2 oktober 2008

Hoge Mouw - Kasterlee

Vandaag eindelijk de hondenweide gevonden. Ik was al zo'n 3 dagen aan het zoeken en er dan maar een plan bijgenomen. Blijkbaar komen we er dikwijls naast tijdens de wandelingen op enkele meters afstand. Ik was ook de hele tijd aan het zoeken naar een grasweide, maar dit is zoveel beter dan een grasweide voor de hondjes.

Het poortje aan de voorkant:

De omheining:

De draad, niet zozeer geschikt voor heel kleine hondjes, Lotje kon er op sommige plekken ook door als ze echt begon te wringen. Maar Lotje kan dan ook door heel kleine gaatjes wringen zolang de hond niet kleiner is dan 20cm hoogte is er geen probleem (Lotje is 25cm).


In de hondenweide zelf, Kai had het enorm naar zijn zin. Leuk zoekspelletjes met hem gedaan, met het laatste zoekspelletje had ik hem laten wachten en zelf ergens achter een boom gaan zitten. Kai volgde helemaal mijn weg rond de bomen om mij zo te vinden. Een speurcursus zou Kai zeker nog zien zitten, spijtig genoeg zijn de mogelijkheden nogal beperkt hier in de streek.




Een tafel en Lotje denkt al direct aan agility :p

Aan de lijn in losloopweide, tja als haar oortjes niet werken:


Nog wat overzichtjes van de weide:



Hier komen we zeker terug. Een heel leuk plekje voor honden die niet los kunnen of mogen. De honden merken ook niet dat ze in een omheinde omgeving zitten, wat soms met grasvelden wel het geval is, toch zeker als ze gewoon zijn van op een hondenschool te komen. Zowel Lotje als Kai hadden het er enorm naar hun zin.

woensdag 1 oktober 2008

Karton versnipperaar

Lotje krijgt altijd eventjes de doos van het boodschappen doen om in te liggen, sinds ze zo doosjesgek is. Maar Kai dacht daar vandaag anders over. Hij maakte er vakkundig snippers van.

Hij ziet mij nog niet staan, heel stilletjes foto's nemen.



Oogje richting mij, oei er kijkt iemand:

Ik heb echt niets gedaan hoor, dat lag hier zo al: