zondag 20 januari 2008

Overgang B naar C klas - Kai

Vandaag was het de overgangsproef van de B klas naar de C klas voor Kai.
Eerst kwam het vierkant aan bod. Starten bij een kegel in looppas naar de volgende kegel, dan vanaf daar naar rechts en traag wandelen naar de volgende kegel en dan nog eens naar rechts en gewoon wandelen en afsluiten met een voet. Bij deze oefening was Kai eventjes afgeleid door de agility op het ander terrein waardoor ik een bijbevel moest geven om de aandacht terug te krijgen.
Volgende oefening keer en zitvoor. Wandelen tot de kegel en dan keren, dan beetje verder wandelen en voor de hond draaien en die dan moet gaan zitten. Deze oefening was perfect.
Dan kwam hetgeen aan bod dat Kai op de training nog nooit goed had gedaan. De 1 minuut liggen. Op de training kwam hij altijd na enkele seconden naar mij. Dus ik al superzenuwachtig. Ik zeg nog eens blijf en dan lig en ga enkele meters voor hem staan. Kai zat wel in het nadeel tegenover de andere honden. Hij lag bijna tegen de draad van het agilityterrein, dus extra afleiding. De andere honden lagen verder. Maar hij deed het super en is 1 minuut blijven en dat voor de eerste keer.
Dan het sociaal zijn, slaommen door de andere geleiders en honden. Totaal geen probleem voor Kai.
Volgende oefening voedselweigeren, hij werd zoals gewoonlijk heel zenuwachtig maar bleef toch van het voedsel af. Dan tandjes laten zien en betasten. Kai zijn favoriete oefening. Geaaid worden door de keurmeester dat is wat hij het liefste heeft. Klein nadeel, direct na deze oefeningen kwamen de houdingen aan bod, dus zit, lig en staan. We moesten voor de keurmeester gaan staan, Kai wordt ineens overenthousiast en wil naar die mens gaan, maar hij blijft toch aan de voet wat dan weer bibberen tot gevolg heeft. Hij doet alle houdingen goed, maar terwijl bibberen en zot kwispelen. Ergens heb ik hier onbewust een bijbevel gegeven met mijn houding blijkbaar. Dus puntje kwijt.
Dan het los volgen naast een andere geleider met hond. Dat ging ook zeer goed. Als laatste oefening de apport. Dit was dan de laatste oefening en dan moest Kai ook nog eens als laatste deze oefening doen. Kai was al superzenuwachtig als hij de andere honden zag lopen. En natuurlijk als hij aan de beurt is, is hij niet meer te houden. Hij vliegt achter zijn apport, loopt een paar rondjes rond het terrein, maar komt uiteindelijk terug. Dan maak ik de fout door hem eerst te belonen en dan pas los te zeggen, dus 2 punten kwijt.
Het resultaat 104/110 en geslaagd
Nu zitten we dus in de C klas en kunnen we beginnen oefenen voor het brevet.

Geen opmerkingen: