maandag 24 december 2007

Kerstmis 2007


Lotje vind dit niet zo leuk ;)

zondag 18 november 2007

Overgang A naar B klas - Kai

Kai is geslaagd met 78/80.
Hij heeft 1 puntje verloren bij de keeroefening, dat was juist tegen de draad waar mensen stonden te kijken en hij is echt zot op mensen, dus de aandacht was wat weg, waardoor hij een metertje te ver ging. En dan bij het voorzitten, moet je wandelen en dan voor je hond draaien en die moet dan zitten. Daar bleef ik met mijn voet in het gras haken, waardoor Kai verward was en schuin ging zitten, dus ook 1 puntje eraf. Maar ik ben toch heel blij met het resultaat.
Nu vanaf donderdag trainen we in de B klas, daar komen dan enkele oefeningen bij: het los volgen, 1 min liggen, apporteren en dan ook nog de staan oefening aan de voet. De grootste uitdaging gaat de 1 min liggen worden, Kai is nogal actief en stilliggen dat hoort er bij hem niet bij :p

zondag 2 september 2007

Clubmatch

Vandaag was het clubmatch op de hondenschool. Er waren 3 pupjes ingeschreven voor de clubmatch gehoorzaamheid. Op het einde stond Kai gelijk met een berner sennen pup. Dus moesten we een extra oefening doen, dit was het liggen. Omdat Kai ging liggen zonder bijbevel en er bij de berner sennen naar de grond werd gewezen, won Kai :)

Dus Kai is nu clubkampioen bij de puppies:



En Lotje bij de agility bij de veteranen. Er waren er wel maar twee ingeschreven en de andere stopte na 1 parcours, maar Lotje had wel goed gelopen en de keurmeester niet in zijn been gebeten, al was het op sommige momenten wel heel nipt, kon juist op tijd de aandacht terug vragen ;)

En Lotje kreeg ineens de grootste beker van vandaag:

donderdag 2 augustus 2007

Dekens in de was, plezier voor de hondjes

Als de dekens in de was gaan zoals vandaag, dan vinden de honden dat altijd geweldig, precies alsof ze niets hebben om op te liggen buiten die dekens dan. De dekens liggen dan altijd even op de grond en ze beginnen ineens allemaal te spelen, zelfs Kai begon al mee te doen. Lotje verdroeg Kai ook ineens in haar buurt, misschien eens heel het huis vol dekens leggen ;)



Schattig Lotje met haar balletje:


Lotje kwaad kijkend naar de andere honden die haar bal willen :p


Kai rustig wachten totdat Lotje haar bal uit het oog verliest:


Ja, hebbes:

donderdag 31 mei 2007

Ballenbad

Lotje (stem op de achtergrond is mijn zus die zot doet naar Lotje, Lotje vind dat heel leuk die geluidjes en wij noemen haar meestal niet Lotje, maar Soetie, is haar bijnaam :p )
http://video.google.nl/videoplay?docid=-9103312761417727293&hl=nl

Kai


Mijn zus had dit ballenbad gekocht voor haar fretjes, maar de hondjes vinden het ook leuk ;-)

zaterdag 26 mei 2007

Kai is thuis

Alles is goed verlopen. Ik heb de honden laten kennismaken in de tuin. Met Lotje was alles ineens ok (al negeerde ze hem eerst wel wat en nu ook nog een beetje), maar van Lima (golden retriever kruising) had hij wel wat bang en hij beet en gromde ernaar, nu is Lima zelf dus wat bang van Kai. Lotje wilde zelfs met hem spelen, maar dat zag Kai nog niet echt zitten. Toen ik hem mee naar mijn kamer nam om hem de bench te tonen, ging hij erin liggen en viel in slaap, dus dat is toch ook al iets goed. Lotje begon ineens al haar speelgoed dat in mijn kamer ligt op mijn bed te verzamelen. Maar ze laat hem er wel mee spelen. Hij heeft uit de ongeveer 50 speelgoedjes die in huis liggen al eentje gekozen en hij apporteert er zelfs al mee.

De foto's:

donderdag 26 april 2007

10 jaar

Lotje is vandaag 10 geworden en niet alleen Lotje, maar ook haar broertje Jelle, de hond van mijn vader.

Lotje met haar kadootjes:



Samen met broertje (Jelle is nogal een bange hond):




Lotje kijken naar haar nieuwe speelgoedje:

maandag 23 april 2007

Er komt een pupje bij




Binnen 5 weken loopt hier een pupje rond, een leeuwhondje met de naam Kai de la Maison Dominique.
Het gaat afwachten zijn hoe Lotje erop reageert, ze is niet echt sociaal en pupjes vind ze al helemaal niet leuk, maar volgens vele fokkers zou het meestal geen problemen geven. We hebben al een geurlapje in huis liggen van bij de fokker om haar de geur al wat te laten kennen, ook staat de bench er al.

woensdag 31 januari 2007

Clickertraining

Ik ben vandaag begonnen met de clickertraining met Lotje, na aankoop van het boek hondenspelletjes. Ze had vrij snel door dat er na de click een snoepje volgt (haar oortjes gaan omhoog als ze click hoort :p ). Ze had er wel wat bang van in het begin, maar is nu veel beter. Ik ben begonnen met hetgeen ze al kent, maar niet altijd perfect doet, beter te krijgen en ze doet de staan al veel beter, gaat niet altijd niet meer direct zitten. Voor haar leeftijd leert nog altijd graag nieuwe dingen bij, het is nooit te laat om iets nieuws te leren :p