zaterdag 23 augustus 2008

CACIB Show Mechelen

Kai heeft vandaag zijn 2de CAC en 1ste CACIB behaald. We waren met 2 Kai en eeen teefje, Kai kreeg BOS en het teefje BOB. De keurmeester zei wel dat Kai een beetje groot was, maar een goed rastype en uitstekende vacht heeft. Kai heeft zeer mooi gelopen, al was het niet echt vergelijkbaar met de echt getrainde showhond, maar zijn aandacht was toch al wat meer bij mij. Het zal er ook wel iets mee te maken hebben dat er geen matten lagen.
Het in stand staan met een andere hond achter hem, was weer moeilijk, hij wilde weer niet blijven staan en zakte telkens door zijn poten, hij keek ook telkens naar achteren. Maar dat ben ik al gewoon van hem en daar werken we nog aan. We blijven gewoon de shows dichtbij meedoen en zien wel wat ervan komt :)

Badjasje

Iets meegebracht van de show voor Lotje:


Als ze gewassen is, dan bibbert ze tegenwoordig nogal heel erg (ouderdom misschien) en heeft het lang nadien koud, ook al is ze allang droog. Dus maar een badjasje gekocht om aan te doen nadat ze gewassen is. En Lotje is 1 van die weinige hondjes die het eigenlijk leuk vinden om kleding aan te hebben, al ben ik er zelf niet zo voor. Is een vorm van aandacht en ze wordt helemaal zot als je haar dat jasje aandoet. Het badjasje is toch een betere oplossing dan er een handdoek ronddoen.
Op de rug staat een eendje :p

zaterdag 9 augustus 2008

Samen draaien

Kijk eens wat wij geleerd :)

zaterdag 2 augustus 2008

CAC Show Leuven

Vandaag naar de show geweest met Kai.
Kai heeft uitmuntend gehad op de show en was alleen, dus werd beste
van het ras. Was geen internationale show, hij kreeg dus enkel het CAC.
Kai kreeg van De Ridder dezelfde opmerking als van Hilverda op de vorige show, dat hij meer met zijn hoofd omhoog moet lopen, hij loopt niet trots genoeg voor een leeuwhondje. Ik heb er al veel op geoefend, maar door alle geuren op een show snuffelt Kai nogal veel. Ik krijg zijn aandacht met niets terug dan. Ook het in stand staan als er een andere hond achter hem staat lukt zeer slecht, Kai denkt dan dat die hond achter hem iets gaat doen, dus als ik hem dan mooi wil zetten zakt hij door en laat zijn staart hangen, ook kijkt hij de hele tijd naar achter, hij is constant op zijn hoede. Vooral in de erering is dat een groot probleem. Maar we blijven erop oefenen ;)

Kai heeft dus vandaag zijn eerste CAC gehaald :)