dinsdag 29 juli 2008

Korte haartjes

Lotje begon de laatste tijd wat last te krijgen van haar lange vacht die bijna tot op de grond hong. Ze kwam bijna niet meer vooruit bij het zwemmen en bij het boswandeling bleef ze overal in hangen. Ook begon ze de laatste tijd veel meer weg te kruipen als ik de borstels bovenhaalde. Dus ik heb de knoop doorgehakt en haar vacht eraf gedaan. Ik ben er blij om, want ze was nadien precies herboren :)

Ik ben blij met mijn nieuw kapsel :p

zondag 27 juli 2008

Wedstrijd Kempense Kwispel

2de wedstrijd voor Kai. Snikhete dag, veel te warm. Maar we waren al ingeschreven dus geen weg terug :p

Vaste volg 13/15
Losse volg 6/15
Voedselweigeren 10/10
2min 10/10
Onderbreking 0/20
Houdingen 7/10
Voorstellen 5/5
Apport 13/15
Totaal 64/100

Bij de onderbreking werd Kai ineens heel bang van de keurders en wilde vluchten, dus ik ben hem dna maar gaan aanlijnen. Dus 0 op 20. Onderbreking zal niet veel beter worden, eerst moet zijn angst en onzekerheid worden en dat kan alleen maar door meer ervaring. Bij de appot heeft hij hem dit keer niet laten vallen, maar is er wel een puntje afgegaan omdat Kai 1m te ver zou gezeten hebben en ik dus heel lange armen heb om de apport aan te nemen. Maar 13 op 15 is zeker niet slecht voor Kai.
Losse volg viel wel wat tegen, Kai bleef continu achter, maar hij had ook enorm last van de warmte. Bij de houdingen heeft hij weer een stap naar voren gezet en had ook een bijbevel nodig. Maar resultaat vind ik niet slecht. Dus veel blijven oefenen en op naar de volgende weer :)

maandag 21 juli 2008

Snel tevreden Lotje

Ik ben vandaag maar eens een tentje gaan halen voor buitenevenementen met Kai. Dit tentje stond juist in de promotie en was juist hetgene dat ik zocht. Nog gemakkelijk tentje om ineen te zetten ook, buizen hangen aan elkaar met veren en kunnen zo uitgeklapt worden, zeiltje erover en het is klaar. Lotje vond natuurlijk de doos veel interessanter en was heel blij met haar nieuwe doosje :p

zondag 20 juli 2008

Eerste wedstrijd debutanten

Eerste wedstrijd gehoorzaamheid, voor zowel Kai als ik. :p Kleine hondjes wedstrijd te Geel, niet officieel, dus niet voor in het boekje.

Resultaat:
Vaste volg 12/15
Losse volg 13/15
Voedselweigeren 10/10
2min blijven liggen 8/10
Onderbreking 5/20
Houdingen 7/10
Voorstellen en tandjes laten zien 5/5
Apport 12/15
Totaal 72/100

Bij 2min liggen bleef Kai mooi liggen totdat iemand heel hard zijn deur van de auto toe sloeg. Hij schoot recht in zit (-2 punten) en was enorm bang, maar blijft zitten op de plek. Dat zorgde er dus ook voor dat hij de hele tijd met alle oefeningen bang was. Met de onderbreking dacht hij maar aan 1 ding en dat was zo snel mogelijk tot bij mij komen.
De houdingen was juist hetzelfde, hij wilde enkel en alleen maar bij mij zijn, waardoor hij 2m (-2punten) vooruit is gelopen en ik heb ook bijbevel (-1 punt)moeten geven bij de staanoefening.
Dan de vaste volgoefening was niet met kegels of tonnen, maar met zo'n platte ronde dingen waar de hond over kan stappen. Dat was dan een ingewikkeld sla-om parcours daartussen en ik moest als eerste Ik snapte niks van die sla-om, maar Kai die bleef mooi volgen ook al was ik daar enorm aan het sukkelen. Dus bij de vaste volg 3 punten verloren door mijzelf (AW-3) omdat ik de weg kwijt was. Op Kai zijn volgwerk geen punten verloren.
En dan de losse volg, zelfde als vaste maar omgekeerd, nu had ik hem beter door, ik ben enorm trots op Kai, dat was iets wat hij ook nog niet altijd goed deed, bleef nogal dikwijls achter, maar nu enkel een half metertje (-1 punt). En dan natuurlijk ikzelf ook weer in de fout, de voet aan de verkeerde kant van de kegel (-1 punt).
Apport ging hij eerst nog eens een goede dag zeggen met de apport vast tegen 1 van de andere honden en toen heb ik hem maar extra geroepen (-1punt). Hij heeft dan ook geen zitvoor gedaan en de apport voor mijn voeten laten vallen (-2punten). Thuis doet Kai sinds gisteren een zitvoor met de apport vast, helemaal zelfstandig, dus dat komt na een tijdje wel goed hoop ik.

Al bij al had ik totaal niet verwacht om nog 72 te hebben, dus dat viel ook nog goed mee. Met Kai is het vooral zoveel mogelijk wedstrijden doen, zodat hij alles gewoon wordt. Hij was enorm onder de indruk van de drukte enzo. Hopelijk komt dat nog wat goed met meer wedstrijden te doen en dus meer ervaring op te doen. Komt er nog bij dat ik zelf enorm zenuwachtig was en ik weet dat Kai enorm reageert op mijn stress. Maar ik ben toch heel blij met het resultaat. Als Kai bang is denk hij maar aan 1 ding en dat is vluchten, hij doet dan normaal niets meer, nu bleef hij toch zijn oefeningen uitvoeren, ook al was het minder goed dan normaal. Op naar de volgende :p