zaterdag 21 juni 2008

Kai brevet

Vandaag brevet gehoorzaamheid gaan doen

Resultaat 86/100 en de meeste punten.

Eventjes wat er fout gelopen is:
10 punten verloren op de onderbreking door mijn eigen schuld Kai ligt aan het begin enorm te snuffelen, zo erg dat hij zich omdraait en dus met zijn rug naar mij gaat liggen om beter te kunnen snuffelen. Normaal roep ik Kai met de onderbreking heel zachtjes anders stormt hij naar mij toe en heeft geen tijd om te gaan liggen. Maar ik dacht hij zit zo te snuffelen en heeft totaal geen aandacht dus ik roep heel enthousiast en luid. Het was precies een raket dat afgevuurd werd Uiteindelijk gaat hij een paar cm voor de 10m kegel liggen. Dus Kai heeft zonder herkansing evenveel punten als je hebt met herkansing 10/20 dus.
Verder is hij niet blijven wachten met de apport, maar heeft hem niet voor mijn voeten laten vallen en geen rondjes gaan lopen. Geen zitvoor, maar dat hoeft voor mij ook niet, dat komt later misschien wel.
Met de losse volg week hij uit naar de andere hond toe, 1/2 m daar en ik heb dan ook dicht gezegd, dus bijbevel. Kai heeft daar moeilijkheden mee, zo naast een hond los wandelen, maar dat is nu voorbij sinds dat bij de debutanten gewoon een parcours is dat je moet afleggen.
Dusja 10 punten verloren door mijn eigen schuld, dus goed gewerkt Kai minder goed gewerkt baasje.